XPENG Motors och Bilias partnerskap

XPENG Motors och Bilia kom idag överens om ett partnerskap för den svenska marknaden. Samarbetet innebär att XPENGs modeller kommer att finnas i Bilias XPENG-butiker och servas på deras servicecenter. En viktig faktor i valet av Bilia är deras höga förtroende bland sina kunder och den trygghet som varumärket förmedlar. Inledningsvis kommer XPENGs elbilar att finnas i Bilias XPENG-butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare, med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Företaget har i dagsläget 58 återförsäljare och 66 servicecenter i Sverige. Partnerskapet innebär att XPENG tar nästa steg i sin etablering på den svenska marknaden. Bilias höga kundnöjdhet och geografiska täckning på den svenska marknaden passar väl ihop med XPENGs ambition att finnas där deras kunder är.

– Det är väldigt roligt att kunna offentliggöra samarbetet med Bilia. Vi har under hela vår etablering i Sverige varit angelägna om att hitta rätt partner för oss. Bilia är kända i hela Europa för sina goda kundrelationer och sin höga standard på service. Att våra bilar kommer att finnas tillgängliga genom Bilia stärker också vårt varumärke och visar på våra modellers höga attraktivitet, kvalitet och innovativa höjd. Vi ser det här som början på ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Elvis Cheng, Norden-vd på XPENG.

Partnerskapet innebär – utöver att XPENGs smarta elbilar exponeras och kan beställas genom Bilias återförsäljare – att kunderna även kan serva sina bilar i Bilias XPENG-servicecenter. Valet av partner påverkades starkt av den trygghet och service som det innebär att köpa och serva sin bil hos Bilia. 2022 kommer XPENGs modeller att finnas tillgängliga i Bilias XPENG-bilhallar i Stockholm, Göteborg och Malmö, utöver företagets egen Experience Store i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm. Under kommande år är avsikten att samarbetet med Bilia utvidgas till flera orter i Sverige.

– Jag är stolt över att Bilia fått förtroendet att bedriva försäljnings- och serviceverksamhet för XPENG i Sverige. Vi ser att XPENG har högteknologiskt och intressanta produkter tillsammans med en drivkraft att ligga i framkant och en ambition att bygga en premiumposition. Bilias fokus på god service och nöjda kunder passar utmärkt med XPENG. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Per Avander, Bilias vd och koncernchef.

XPENG Motors grundades 2015 och är ett ledande teknikföretag som gör allt från intelligenta elbilar till privatbemannade elektriska flygfarkoster och robotar. Ambitionen är att leverera smarta mobilitetslösningar som sätter människan i centrum. Bilias återförsäljare kompletterar XPENG Experience Store, som öppnar idag, fredagen den 11 februari 2022 i Westfield Mall of Scandinavia. Här kommer XPENG att visa upp modellerna som ska säljas i Sverige.