VWFS köper Fleet Logistics

Volkswagen Financial Services (VWFS) har förvärvat 60 procent av ägandet i Fleet Logistics. Köpet är resultatet av ett strategiskt partnerskap mellan VWFS, ett finansiellt dotterbolag i Volkswagen-koncernen, och test- och certifieringsspecialisten TÜV Süd, som tidigare var ensam ägare av Fleet Logistics. TÜV Süd kommer att behålla de återstående 40 procenten av bolaget.
Syftet med partnerskapet är att kombinera och utveckla företagens mobilitetserbjudanden för fleetkunder, samt skapa ett komplett utbud av produkter och tjänster som kombinerar rese- och fleethantering. De tjänster som de båda företagen idag kan erbjuda slås samman och det skapas en varumärkesneutral internationell plattform för rese- och fleethantering.
För att skapa stordriftsfördelar kommer CarMobility, som är ett självständigt dotterbolag till VWFS i Tyskland sedan 2006, att ingå i Fleet Logistics.
Enligt Malte Krause, talesman för VWFS, kommer Fleet Logistics oberoende att fortsätta vara en viktig förutsättning för bolagets framtida tillväxt. Namnet Fleet Logistics kommer också att finnas kvar. Parterna har kommit överens om att inte uppge köpeskillingen.
Fleet Logistics grundades 1996, och under flera år ingick Ynnor AB i koncernen med ansvar för den skandinaviska marknaden. Fleet Logistics har idag sitt huvudkontor i Tyskland, har 360 anställda och är verksamt i över 70 länder över hela världen. Det tillhandahåller tjänster inom tre huvudområden: konsult, rapportering och fleet management. Fleet Logistics hanterar ca 200 000 fordon och är därmed en av världens största oberoende leverantörer av fleet management-tjänster, främst för stora nationella och internationella flotta kunder.
Köpet är villkorat av myndigheters godkännande.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera