VW Passat GTE går att beställa igen

Volkswagen lanserar nu en uppdaterad version av Passat GTE, med utökad räckvidd vid eldrift och som klarar gränsen som klimatbonusbil.
- Bilar som beställs nu kan levereras strax efter årsskiftet, enligt Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil men det senaste året har Volkswagen nästan inte producerat några laddhybrider alls. Under tiden har Volkswagen Sverige fått 3 000 förhandsorder på nya Passat GTE, som nu går att beställa.
- Våra förväntningar är höga på att Passat GTE behåller ställningen som en riktig favorit hos svenska bilköpare och inte minst tjänstebilsförare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, och fortsätter:
- Vi har en god tillgång för den svenska marknaden, vilket gör att leveranstiderna blir normala. Vid beställning idag kan en ny Passat GTE levereras strax efter årsskiftet.
Enligt den officiella körcykeln WLTP har nya Passat GTE en räckvidd på upp till 56 km i det både utsläppsfria och tysta eldriftsläget. Det kan jämföras med förra versionens räckvidd på 50 km, som var mätt enligt NEDC-körcykeln. Nya Passat GTE har en räckvidd på cirka 70 km enligt NEDC, vilket alltså innebär en räckviddsökning med 40 procent.
Koldioxidutsläppet enligt WLTP är endast 32 gram per km och klarar därmed gränsen för klimatbonusbil med råge. Klimatbonusen för nybilsköpare blir upp till 33 000 kr.
Rekommenderat cirkapris för Passat GTE är från 458 500 kr för Sportscombi-versionen. Inom kort släpps även sedan-versionen med cirkapriset från 448 500 kr.
Nya Passat, inklusive Alltrack och GTE, har premiär hos återförsäljarna i september.