Två talare klara till Stora Tjänstebilsdagen

Susanna Hurtig, Vattenfall Incharge, och Pelle Gustavsson, Tholin & Larsson, är de två första bekräftade gästföreläsarna på Stora Tjänstebilsdagen, som Ynnor arrangerar i Stockholm den 3 december.

- Susanna och Pelle kommer från två helt olika håll, elektrifiering och leasingmoms, som är lika viktiga för att den moderna vagnparken ska rulla så smidigt som möjligt, konstaterar Ronny Svensson, VD på Ynnor AB och huvudföreläsare på heldagskonferensen Stora Tjänstebilsdagen.
Susanna Hurtig, Vattenfall Incharges Norden-chef för E-mobility, ska prata om kapaciteten i elnätet och hur långt elen räcker vid en elektrifiering av vagnparken.
- Sverige exporterar mer el än vad som behövs för att ladda flera miljoner elbilar, konstaterar Ronny Svensson, men samtidigt flaggas det redan nu upp för elbrist längst ute i systemet. Hur hänger det ihop? Och hur går det att lösa? Om detta, och mycket annat, ska Susanna prata.

Pelle Gustavsson är sedan 2011 momsexpert hos kunskaps- och utbildningsföretaget Tholin & Larsson. Innan dess jobbade han fyra år på revisionsbyrå och 12 år på Skatteverket.
Han ska bland annat reda ut vad som gäller momsmässigt vid vidareförsäljning av leasade bilar. Bakgrunden är ett uppdaterat ställningstagande från Skatteverket, där konsekvensen kan bli att företag inte får lyfta momsen på sina finansiellt leasade bilar, om leasingavtalen inte är skrivna på rätt sätt.
- Med sin erfarenhet och kunskap i bagaget är Pelle rätt man att på ett pedagogiskt sätt visa på fallgropar och möjligheter i skattesystemet, konstaterar Ronny Svensson, som redan nu kan avslöja att en av ytterligare programpunkter på Stora Tjänstebilsdagen är en case studie av ett företag som optimerar sammanställningen av vagnparken efter förarnas behov och körprofil.

Läs mer och anmäl dig till Stora Tjänstebilsdagen

I december arrangerar Ynnor även Tjänstebilsdagarna i Göteborg och Malmö