Två nya talare klara till Bilar i Jobbet

Vad har Ulf Svensson, Bil Sweden, och Centerpartiets klimat- och energipolitisk talesperson Rickard Nordin gemensamt? Jo, de kommer till Ynnors heldagskonferens Bilar i Jobbet för att prata om de nya WLTP-mätningarna för lätta lastbilar respektive politiska styrmedel för vägtrafiken.

Från den 1 september ska bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp från alla nya lätta lastbilar mätas med den hårdare WLTP-körcykeln. Det ger högre koldioxidutsläpp och därmed högre fordonsskatt för dessa fordon. Enligt Bil Sweden ökar WLTP-utsläppen med så mycket som 20-25 procent jämfört med den tidigare mätmetoden NEDC.
Ulf Svensson, teknisk samordnare på branschorganisationen Bil Sweden, vet allt om hur WLTP för lätta lastbilar ska mätas och beräknas. På Bilar i Jobbet berättar han om effekterna, exempelvis hur påbyggnader påverkar såväl bränsleförbrukning och skatter.
- Experterna på Bil Sweden besitter en enorm kompetens inom sådana här specialområden som är så viktiga för vagnparksägare, säger Ronny Svensson, VD på Ynnor AB som arrangerar Bilar i Jobbet.
- Därför är det roligt att hälsa den kunnige Ulf Svensson välkommen till Clarion Hotel Arlanda Airport den 25 september.
Rickard Nordin är Centerpartiets klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen. Till Bilar i Jobbet kommer han för att berätta om förhandlingarna med regeringen när det gäller bland annat översynen av bonus malus, implementeringen av WLTP och den fortsatta utbyggnaden av laddinfrastrukturen.
- Rickard har jag mött vid ett flertal tillfällen. Han är alltid påläst, engagerad och beredd att lyssna men också argumentera för sin sak, konstaterar Ronny Svensson.
- Därför blir det extra spännande för mig att vara moderator i debatten mellan Rickard och Transportföretagens näringspolitiske talesperson Ulf Perbo, som är kritisk till att full WLTP-baserad fordonsskatt införs även för lätta lastbilar till årsskiftet.
Förutom Ulf Svensson, Rickard Nordin och Ulf Perbo kommer även Yngve Gripple, juridisk expert på Skatteverket, och Johan Seuffert, fleet manager Stockholms stad, till Ynnors heldagskonferens Bilar i Jobbet den 25 september. Färdigt program för dagen presenteras inom kort.

Läs mer och anmäl dig här