Tre stora förändringar av bilförmånen

Den 13 april kl 13.30 pratar vi om propositionen som ligger på riksdagens bord och som förväntas klubbas igenom snart. Vi kommer även prata om Skatteverkets förslag för förenklad administration av bilförmån. Skatteverkets rättsliga expert Yngve Gripple medverkar.

Det har inte undgått någon att beskattningen på bilförmån är under förändring.

På torsdag börjar en av förändringarna att gälla. Definitionen av vad som är en bonusbil stramas åt. En elbil kan max få 70 000 i bonus och en laddhybrid max 45 000. Den nya gränsen för miljöbonus går fr o m den 1 april från 70g C02/km till 60g C02/km. 

Det nya förslaget för justering och propositionen ligger nu på Riksdagens bord och förväntas klubbas igenom snart. Troligen sker det i mitten av april. Den 13 april går vi igenom förslaget och vad det innebär för tjänstebilarna. Går propositionen igenom börjar förslaget gälla den 1 juli i år. 

Efter att det nya förslaget lagts ut för remiss tog Skatteverket fram ett förslag för förenklad administration av bilförmån. Vad innebär Skatteverkets förslag? Det får du veta den 13 april, när Skatteverkets rättsliga expert Yngve Gripple besöker oss. 

Boka din plats idag! 

PS! Vi vet att det brukar bli många frågor när Yngve besöker oss. Skicka gärna in dina frågor i förväg genom att mejla tjanstebilsfakta@ynnor.se så ökar du chansen att få din fråga besvarad.