Snart dags för eCarExpo

eCarExpo arrangeras för fjärde året i rad. Elbilsmässan har gått från nischintresse för nördar till den största i Norden. Här bjuder hela elbilsindustrin på årets premiärer och nyheter, senaste laddningstekniken och en provkörningsbana för att ge besökare möjligheten att provköra marknadens el- och laddbara bilar.

- För att möta det växande suget efter laddbart och eldrivet har vi ökat mässytan med 30 procent för att kunna bereda plats för alla nya modeller. Det gäller bilarna, men också den teknik vi behöver för att kunna ladda batterierna. Vi har även en ny anstormning av två- och trehjuliga eldrivna fordon, berättar mässchefen och mässans grundare Gunnar Dackevall.
Årets elbilsmässa visar inte mindre än tio modellpremiärer: Audi Q5 TS, BMW 330e, X5 45e och Vision i4, Kia XCeed och Ceed SW PHEV, transportbilen Mercedes eVito, Mercedes självkörande konceptbil Urbanetic, Mini Cooper SE samt Volvo-kusinen Polestar 2, som får sin mässpremiär för svensk publik.

Polestar är också en av utställarna på Stora Tjänstebilsdagen, där deltagarna får möjlighet att bekanta sig närmare med såväl elbilen Polestar 2 som laddbilar från BMW, Jaguar och Volvo.

eCarExpo bjuder på fler nyheter. Defa lanserar en ny app för tjänstebilsförare som ska hålla reda på hur mycket man laddar hemma och borta. BMW introducerar ett kreativt samarbete med Elbilio som tar ett nytt grepp i den nya framtida delningsekonomin.
eCarExpo arrangeras på Svenska mässan i Göteborg 29 november till 1 december. Fredagen är branschdag som också bjuder på seminarier. Bland annat berättar Polestars VD Thomas Ingenlath om utmaningarna och möjligheterna med att starta ett bilmärke från scratch.