Skatteverket uppdaterar prislistan

Skatteverket har uppdaterat nybilsprislistan för 2019, bland annat för ett flertal miljöbilar. Ladda ner hela listan här.

Audi är ett av de märken som gjort flest uppdateringar och nu omfattar märkets lista mer än 450 olika modeller. Ännu värre är Mercedes, som nu är uppe i 475 olika bilar i listan.
Som en jämförelse har marknadens största märke, Volvo, mindre än 400 olika versioner i nybilsprislistan, och Volkswagen klarar sig på drygt 200 olika bilar.
Land Rover, som ju är ett betydligt mindre märke, har nu kompletterat sin lista så att man har inte mindre än 470 olika varianter. Som en jämförelse har Land Rover totalt registrerat 865 nya bilar under årets tio första månader. Långt ifrån alla dessa är förmånsbilar.
Nybilsprislistan har uppdaterats med ett flertal miljöbilar. För att kunna räkna ut det nedsatta förmånsvärdet för dessa bilar krävs dock att Skatteverket även uppdaterat listan med de närmast jämförbara bilarna.
Den uppdaterade nybilsprislistan träder formellt i kraft den 11 november 2019 och ska tillämpas vid beräkning av förmånsvärde för hela beskattningsåret 2019.

Ladda ner hela den uppdaterade listan här

Skriv ut
FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Lämna ett svar