Skatteverket korrigerar nybilsprislistan

I slutet av oktober gjorde Skatteverket en komplettering av listan med nybilspriser för bilar med tillverkningsår 2018 vid värdering av bilförmån. Bland nyheterna fanns Audis nya elbil e-tron, BMW 620, nya Ford Focus, Land Rover Velar, Lexus elhybrid ES 300h, Peugeots nya elbil iOn, samt Seat Arona som gasbil.
Det visar sig att i listan har dubbletter av bilkoder maskinellt tilldelats fyra Mercedesmodeller med tillverkningsår 2018. De modellbeteckningar och nybilspriser som anges i listan är korrekta, men Skatteverket har gått ut med en korrigering av vilka bilkoder som ska användas för dessa fyra Mercedes-bilar. Det handlar om personbilsregistrerade versioner av transportbilen V250, medan fordon registrerade som lätta lastbilar inte omfattas.

Bilar som korrigeras:
18MB574: V 250d Exclusive Edition Lång
18MB575: V 250d Marco Polo Edition Lång
18MB576: V 250d Standard Edition Lång
18MB577: V 250d Standard Lång

Skatteverket poängterar att arbetsgivarnas skyldighet att till Skatteverket redovisa bilkoder för anställda med bilförmån upphör från och med beskattningsår 2019. Det beror på att denna uppgift har slopats i arbetsgivardeklarationen på individnivå som införs nästa år. Bilkoderna kommer dock att användas även fortsättningsvis i Skatteverkets föreskrifter och i beräkningstjänsten.

Hitta ny bil i Tjänstebilsfaktas bildatabas

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera