Skatteverket har uppdaterat nybilsprislistan 2018

Citroën C4, DS 7, Ford EcoSport, Jaguars elbil I-Pace, samt Mitsubishi AXS och Aclipse Cross är några av de nya modeller som finns med i Skatteverkets uppdaterade nybilsprislista.

Priserna i Skatteverkets nybilsprislista, som bygger på uppgifter från de olika märkenas generalagent eller importör, används vid värdering och beskattning av bilförmån.
Den nu aktuella uppdateringen, SKVFS 2018:5, heter formellt ”Skatteverkets föreskrifter om ändring i Skatteverkets föreskrifter (SKVFS 2017:23) om nybilspriser för bilar med tillverkningsår 2018 vid värdering av bilförmån”.
Ett av de märken som kompletterat med flest nya bilar är BMW, som nu har över 400 varianter, jämfört med drygt 300 i den lista som kom i början av året. Även Mercedes har utökat antalet bilar, från knappt 400 till 450.
Mercedes var också det märke som hade flest bilar i listan som presenterades inför det nya året. I och med den senaste kompletteringen, där Volvo har utökat urvalet för i stort sett samtliga modeller, är det istället Volvo som har flest bilar i listan, 531 stycken, jämfört med 336 i början av året.
Även listan för lätta lastbilar har uppdaterats.

Se hela listan här (PDF öppnas i ny flik)

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera