SISAB går över till elbilar

I slutet av januari levererade Renault 40 elbilar av modellen Zoe till kommunala Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB. Satsningen på en fossilfri fordonsflotta är del i Stockholms stads klimatmål.

Skolfastigheter i Stockholm AB är ett kommunalt skolfastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar cirka 600 fastigheter som utgör merparten av stadens skolor och förskolor. SISAB följer Stockholm stads fordonsavtal.
- Det var dags att förnya bilflottan efter att ha kört laddhybrider några år och vi beslutade att skaffa rena elbilar för att snabbare uppnå klimatmålen i staden, säger Anna-Karin Englén, fordonsadministratör på SISAB.
Bilarna ska köras av SISAB:s fastighetsvärdar och servicetekniker som besöker skolor och förskolor inom Stockholms kommun.
- Våra förare har kört elbilarna sedan 1 februari och säger spontant att bilarna är större inuti än vad man förväntade sig och att komforten är mycket bra. Bilarna laddas på hyrda garageplatser inom Stockholm Parkering vilket fungerar utmärkt, konstaterar Anna-Karin Englén.

Läs mer och anmäl dig Stora Elbilsdagen i Stockholm den 22 maj

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera