Senaste nytt från utställarna på Stora Elbilsdagen

Onsdag 22 maj är det dags för Ynnors heldagsseminarium Stora Elbilsdagen, som lockar mer än 150 deltagare till Clarion Hotel Arlanda Airport. Här samlas vagnparksägare och leverantörer, föreläsare och inte minst de elva utställarna.

En av utställarna på Stora Elbilsdagen är LeasePlan, som nyligen har lanserat en helhetslösning för leasing av elbilar. Målet är att hjälpa företag i arbetet med en mer miljövänlig bilpolicy och att enklare kunna ställa om till en helt fossilfri vagnpark.
LeasePlans lösning inkluderar allt från installation av laddstationer hemma och på jobbet till hantering av bland annat driftskostnader och kilometerrapportering. Ett och samma laddkort kopplas till stationerna hemma och på jobbet samt till offentliga laddstationer. Förarna kan kilometerrapportera via Leaseplans e-portal, oavsett om bilens drivmedel är bensin, diesel eller el, och få återbäring för hemmaladdningen.
Laddföretaget Eways har anställt Mazdak Haghanipour som CMO och E-commerce Manager. Han träffas hos Eways på Stora Elbilsdagen. Mazdak kommer senast från rollen som eMobility Specialist på BMW och var i flera år intresseorganisationen Power Circles expert på elfordon och laddinfrastruktur.
- De kommande åren kommer vi att växa kraftigt och Mazdaks brinnande hängivenhet stärker oss i vår resa, säger Eways VD Niclas Sahlgren.
En annan laddleverantör är CaCharge, som nu levererar laddplatser till Volitos fastigheter i anslutning till Malmö Central och Kungliga Posthuset. CaCharge är specialiserade på intelligent elbilsladdning som utnyttjar tillgänglig effekt optimalt. Genom att fördela laddströmmen mellan bilarna under hela parkeringstiden utnyttjar CaCharge tillgänglig effekt maximalt och kapar dyra effekttoppar.
DEFA har installerat över 60 000 laddstationer över hela Norden. Ett av de senaste projekten är att det är Defas laddstationer som står för Kungl. Drottningholms GK:s elbilsladdning.
Volvo Car Group har tecknat långsiktiga avtal med de ledande batteritillverkarna CATL och LG Chem för att säkerställa leveranser av litiumjonbatterier värt flera miljarder US-dollar det kommande årtiondet för nästa generations Volvo- och Polestar-modeller.
Volvo Cars första batterimonteringslinje håller på att byggas vid företagets bilfabrik i Ghent i Belgien. Den första helt elektriska Volvon som ska byggas där när monteringslinjer står klar i slutet av året är XC40. Redan i dag tillverkas laddhybriden XC40 där.
Nya Kia e-Soul har en räckvidd enligt WLTP på upp till 452 kilometer på en laddning av batteriet på 64 kWh. Det ger en blandad förbrukning på 15,7 kWh per 100 km. Snabbladdning med CCS från 20 till 80 procent tar cirka en timme.
Det går nu att beställa Tesla Model 3 med en avtagbar dragkrok och infästningsbalk i höghållfast stål. Elbilen får dra upp till 910 kilo.
Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om delens ursprung är okänd. Därför är SFVF:s rekommendation att verkstaden själv ska tillhandahålla materialet. Om något blir fel i den utförda tjänsten är det då verkstaden som är ansvarig för både arbete och det material som tillhandahållits, genom en garanti på 1 år eller upp till 1 000 mil, vilket är en trygghet för konsumenten.
Förutom ovan nämnda företag, är även BMW, Grön Kontakt, Nordea och Toyota utställare på Stora Elbilsdagen.

Läs mer och anmäl dig till Stora Elbilsdagen