Pristaket för att få Miljöbonus

Regeringen utreder frågan fortfarande men……..

I samma stund som Per Bolund presenterade nyheten om att from med årsskiftet så kommer inte bilar som har ett nybilspris högre än 700.000 kr få någon miljöbonus uppstod frågan. Vadå nybilspris?

Ynnor har i kontakt med tjänstemän på Regeringskansliet åtminstone fått reda på vart åt det lutar. Grunden för nybilspriset skall vara Skatteverkets Nybilsprislista som man använder för att beräkna förmånsvärdet. Till bilens pris skall man sedan lägga till extra utrustningen och sedan skall detta landa under 700.000 kr om man har tur.

På tal om tur, man måste ha lite tur när det gäller leveransen av den beställda bilen också. Är det så att den bil du beställde för 720.000 kr i juli inte hinner levereras innan årsskiftet så går du miste om 70.000 kr i miljöbonus, för det är registreringsdatumet som gäller, inte när du beställde.

Sedan har vi fortfarande trasslet med att det inte är det som står på beställningsavtalet som gäller när det skall bedömas om bilen kvalar in under 700.000 kr, utan det pris som är uppgivet till Skattemyndigheten och det är inte så lätt att veta då bilen som beställs kanske inte levereras förrän efter 7-9 månader.

Vi bevakar frågan och återkommer med mer information så snart den finns på papper.

Lämna ett svar