Polestar 2 på Stora Tjänstebilsdagen

Elbilen Polestar 2 kommer till Stora Tjänstebilsdagen den 3 december. I utställningshallen finns också BMW:s nya 3-serie PHEV, elbilen Jaguar I-Pace och Volvos laddhybrid XC40 T5 Twin Engine.

- Polestar 2 kommer direkt från elbilsmässan eCarExpo och det är ett unikt tillfälle för våra deltagare i Stockholm att bekanta sig med några av de hetaste modellerna på nybilsmarknaden, säger Ronny Svensson, VD på Ynnor AB, som arrangerar Stora Tjänstebilsdagen på Clarion Hotel Arlanda Airport.
Ronny Svensson är huvudtalare på Stora Tjänstebilsdagen och går igenom effekterna av tidernas största höjningar av bilskatterna och strategierna för att hantera dem.
- 2020 höjs straffskatterna på malusbilar och förmånsbilar bestraffas dubbelt, konstaterar han. Bilinnehavet blir dyrare för de allra flesta företag och utsläppsgränserna i många bilpolicys räcker inte till.
Förutom Ronny Svensson kommer ett antal gästföreläsare till Stora Tjänstebilsdagen för att belysa dagens övriga teman: elektrifiering och leasing.
Yvonne Ruwaida, Vattenfall, talar om kapacitetsbristen i elnätet under rubriken ”Elen räcker, men kan alla ladda?”. Kim Hansson, finansanalytiker, förklarar varför styrelser och aktieägare allt mer bryr sig om företagens klimatarbete under rubriken ”Därför vill ägarna ha elbilar i vagnparken”.
Pelle Gustavsson, Thulin & Larsson, tar upp hur momsen ska hanteras vid avtalets slut och vad som krävs för att leasingavtal inte ska riskera betraktas som avbetalningsköp. Gunnar Kjellman, VD-veteran inom leasingbranschen, pratar om framtidens leasingmarknad.
- Syftet med dagen är att ge deltagarna en bred och uppdaterad bild av utvecklingen på marknaden för företagsbilar, och det tycker jag vi lyckas med, konstaterar Ronny Svensson, VD på Ynnor AB, som även arrangerar Tjänstebilsdagarna i Göteborg 10 december och Malmö 12 december.