OKQ8 satsar på elbilsladdning

OKQ8 har tagit fram ett helhetskoncept inom elbilsladdning där företagskunder ska kunna samla köp av både laddning och tankning på samma faktura. Konceptet innefattar också laddutrustning, laddboxar, installation och drift i hemmet och på arbetsplatsen.

OKQ8:s helhetslösning innebär att företag med blandade fordonsflottor får möjlighet att täcka behovet av både laddning och tankning av hållbara flytande drivmedel och dessutom kan följa upp inköpen.
Idag erbjuder OKQ8 snabbladdning på ett 40-tal stationer och ytterligare tio stationer erbjuder 22 kW-laddare. I den nya satsningen ingår också utbyggnad av både 50 kW- och 150 kW-laddare i det befintliga stationsnät. Målet är att alla OKQ8-stationer ska erbjuda laddning.
Inför lanseringen av det nya helhetskonceptet har OKQ8 tecknat ett treårigt samarbetsavtal med laddleverantören Garo avseende Garos produkter för publika laddstationer, laddboxar samt tillbehör. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.