Ökat intresse för elbilen som tjänstebil

7 av 10 tjänstebilsförare skulle helst välja en elbil eller laddhybrid som sin nästa tjänstebil.

Intresset för elbil som tjänstebil har fördubblats jämfört med förra året. Det visar elbilsundersökningen som elbilsmässan eCarExpo låtit Mejsel göra. I år föredrar 70 procent av de tillfrågade elbil, om de själva får välja, jämfört med endast 35 procent i fjol.
- Det är en markant ökning av tjänstebilsförare som vill välja elbil, och skiljer sig från privatförare som fortfarande ser hinder för elbilen i ett högt pris, sämre modellutbud och brister i infrastrukturen för att ladda, kommenterar Gunnar Dackevall, chef för eCarExpo som arrangeras i månadsskiftet november-december.
Intresset för hybridbilar är ännu större. 72 procent kan tänka sig det som tjänstebil, en ökning med sju procent.
- En förklaring kan ses i undersökningen som visar att 9 av 10 förare är generellt positiva till el- och hybridbilar, men få har råd att köpa dem. När företaget betalar notan är tjänstebilsföraren redo att ta steget över till fossilfritt, tror Gunnar Dackevall.
På eCarExpo blir det Sverigepremiär för några nya laddbilar, bland andra nya laddhybriden Volvo V60 T6/T8, Lyx-suven Audi e-tron och den mer folkliga elbilen Kia Nero EV.
eCarExpo arrangeras för tredje året och i år flyttar den in på Svenska Mässan i Göteborg. Jämfört med tidigare år fyrdubblas utställningsytan till 15 000 kvadratmeter.
Du träffar Ynnor på eCarExpo fredagen den 30 november. Då håller Ynnors VD Ronny Svensson också en föreläsning om utfallet av bonus malus, hur vagnparksägaren bör tänka framöver, samt risker och möjligheter i det nya politiska landskapet.

 
 
 

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera