Ny importör av Citroën

Från årsskiftet blir K.W. Bruun Autoimport AB ny svensk importör av Citroën.
- Det är glädjande att kunna presentera att vi nu tar ett helhetsansvar för importen av PSA:s samtliga varumärken, säger Tobias Pettersson, VD för K.W. Bruun Autoimport.

Den danska Interdan-koncernen, där K.W. Bruun Autoimport AB ingår, har sedan tidigare ett djupgående samarbete med franska PSA-gruppen. K.W. Bruun Autoimport ansvarar redan i dag för importen av PSA-märkena Peugeot, Opel och DS till Sverige.
- Att vi tar över importörsansvaret för Citroën ger oss en starkare position på marknaden och underlättar även positioneringen av PSA:s märken i Sverige. Nu kan vi positionera Citroën, Peugeot, Opel och DS så att de snarare kompletterar än konkurrerar med varandra, säger Tobias Pettersson och fortsätter:
- Denna positionering kommer att bli mycket viktig när vi nu lanserar plug in-hybrider och elbilar på bred front, redo att möta det nya regelverk som EU inför 2020, och i större utsträckning kommer att satsa på business-to-business-försäljning.
Formellt genomförs K.W. Bruun Autoimports övertagande av Citroën genom att teckna ett nytt importörskontrakt som förväntas gälla från och med 1 januari 2020. Citroëns huvudsäte i Sverige blir Malmö, precis som för Peugeot, Opel och DS.
- Från vår sida är vi givetvis väldigt nöjda med att få utöka vårt nära samarbete med PSA och gemensamt växa på den svenska marknaden. Vi ser det också som ett gott betyg från PSA att vi nu ges denna möjlighet, säger Tobias Pettersson.
Svensk importör och generalagent för Citroën idag är SC Motors Sweden AB, som också importerar Mitsubishi.

Skriv ut
FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Lämna ett svar