Norska Grön Kontakt etablerar sig i Sverige

Med tio års erfarenhet från elbilsladdning i Norge, har Grön Kontakt nu kopplat upp de första snabbladdningsstationerna på den svenska marknaden.

Grön Kontakt, som med över 240 snabbladdningsstationer är näst störst på den norska marknaden, förväntar sig att den norska elbilstillväxten kommer att sprida sig till andra länder de närmaste åren.

Man ser Sverige som en prioriterad marknad och ska de närmaste åren bygga upp ett nätverk av snabbladdningsstationer längs de svenska vägarna. Utöver det kommer bolaget att erbjuda laddlösningar för företag, bostadsrättsföreningar och offentlig parkering.
- Nu när vi har tränat i Norge tar vi erfarenheterna och kunskaperna från norska marknaden till Sverige, säger Ole Henrik Hannisdahl, VD för Grön Kontakt.
Grön Kontakts svenska utbyggnad sker i samarbete med partnern Olav Thon Gruppen som driver 11 köpcenter främst i västra Sverige men också i skånska Hyllinge, Norrköping och Sollentuna. Bolagets första svenska snabbladdningsstationer har redan invigts i värmländska Töcksfors och Charlottenberg.