Mobility46 lanserar bildelningstjänsten Elbilio

Elbilio är en ny plattform för att dela elfordon. Den gör det möjligt för kommuner, företag, föreningar och fastighetsägare att starta egna eldrivna och digitaliserade fordonspooler. Antal fordon, fordonstyp och tillgänglighet kan skräddarsys efter behov.
- Vi ser att smarta fordonspooler kan ersätta dagens traditionella bilägande och skapa en mer hållbar mobilitet. Idag används en bil fem procent av tiden, det är inte rimligt. En delad bil rullar många gånger så mycket. Ska vi öka mobiliteten samtidigt som det blir allt trängre i städerna behöver vi börja dela, inte minst för miljöns skull, säger Jesper Lönnqvist, vd på Elbilio.
Elbilios bildelningstjänst har testkörts under det senaste året runt om i landet. Idag finns Elbilio poolbilar på 10 orter i Sverige, från Umeå till Lund. Användare kan boka, och låsa upp fordonet direkt i appen. Bilpoolen kan vara sluten eller öppen för allmänheten och på så vis skapa intäkter.
Elbilio lanseras av Mobility46, som är ett teknikföretag inom digitalisering av parkering och elbilsladdning.
- Elbilios lösning gör det möjligt att samäga bilar friktionsfritt. Det är ett fantastiskt tillskott till Mobility46:s portfölj av digitala tjänster som gör att samhället, näringslivet och privatpersoner tillsammans kan minska klimatpåverkan, öka mobiliteten och beläggningen på bilflottan, säger Johannes Asp, vd för Mobility46-gruppen.