Minskat antal trafikdöda

I juli dog 28 personer i vägtrafiken. Det är åtta färre jämfört med samma månad 2016. Av de 28 färdades endast sju i personbil, medan tolv var motorcyklister. Det visar preliminära uppgifter från Transportstyrelsen.

- 20 av de 28 omkomna var oskyddade trafikanter, vilket är en anmärkningsvärt hög andel, åtminstone om man jämför med data som sträcker sig tillbaks till 2003, säger Ryo Yamazaki, statistiker på Transportstyrelsen.
I juli förra året dog 36 personer i vägtrafiken och antalet omkomna de senaste fyra åren är i snitt 31 personer.
De senaste 12 månaderna, augusti 2016 till juli 2017, har 250 personer omkommit i vägtrafiken, det är 32 färre jämfört med de 12 månaderna innan dess. Jämför man med ett fyraårs medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med sju procent.
Förutom sju omkomna i personbil och tolv på motorcykel, var fem av de trafikanter som dog i juli månad fotgängare, två var cyklister och ytterligare två färdades på andra motorfordon. Fyra bilister och fyra motorcyklister omkom i singelolyckor, medan resterande 20 omkom till följd av kollision med fordon.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera