Kias nya bilar har lägst koldioxidutsläpp

Den stora andelen laddbilar gör att det genomsnittliga koldioxidutsläppet för nya bilar som Kia sålt hittills i år är 85 gram per km. Det är lägst av de tio bäst säljande märkena på nybilsmarknaden. Tvåa och trea är Renault och Toyota.

2018 blev Kia det bilmärke i Sverige som sålde flest laddhybrider och klimatbonusberättigade bilar. Under första kvartalet i år var varannan ny Kia-bil elektrifierad och det genomsnittliga koldioxidutsläppet från nya Kia-bilar minskade från 111 under samma period i fjol till 85 gram per km. För helåret 2016 låg Kias snitt på 125 gram per km.
Det betyder att av de tio bästsäljande märkena i Sverige har det tredje största märket, Kia, det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet före Renault, 88 gram, och Toyota med 98 gram.
Kias snittutsläpp på 85 gram koldioxid per km är redan lägre än de kommande EU-kraven, där fordon från 2021 inte får släppa ut mer än 95 gram i snitt. Snittutsläppet från marknadens två dominerande märken, Volvo och Volkswagen, var 127 respektive 128 gram koldioxid per km. Störst utsläpp bland topp-tio har marknadens fjärde största märke, Mercedes, med 140 gram koldioxid per km.
Snittet för alla nya bilar som såldes i Sverige under första kvartalet var 118 gram koldioxid per kilometer.

Läs mer och anmäl dig till Stora Elbilsdagen den 22 maj 

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera