Holmgrens Bil satsar på mobilitet

Holmgrens Bil är ny majoritetsägare i Green Motion Scandinavia. Företaget är specialiserat på bildelning och andra mobilitetslösningar.

Holmgrens Bil, som är en av Sveriges största privata bilhandlare, har sitt ursprung i Småland och driver idag anläggningar på mer än ett dussin orter i södra Sverige. Det är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen och som nu alltså siktar utanför den traditionella bilhandeln och satsar på mobilitet.
- Vi ser en ökad efterfrågan på att kunna abonnera mobilitetstjänster som ett alternativ till att äga egna bilar eller andra transportmedel, säger Göran Strandberg, VD på Holmgrens Bil AB.
Green Motion startades för mer än tio år sedan av Richard Lowden, en innovativ engelsman med lång erfarenhet inom biluthyrning. Tanken var att utmana de etablerade företagen i en bransch, som på senare tid sett pressade marginaler samtidigt som kundernas behov av enkelhet och bekvämlighet fortsätter att öka.
Verksamheten i Sverige startades för ett år sedan och bedrivs idag från Arlanda stad norr om Stockholm. Framtiden för Green Motion handlar om att erbjuda miljövänliga tjänster och en plattform som innefattar alla typer av mobilitetstjänster, inte bara bilar.
Green Motion Scandinavia kommer att drivas som ett separat bolag inom Holmgrens Bil och rekrytering av VD pågår. Dennes första uppgift blir att ta fram affärsplanen för hur verksamheten ska växa i Sverige, Norge och Danmark.
Holmgrens Bil ska inte öppna bilanläggningar i andra länder, men Green Motion Scandinavia ska erbjuda mobilitetstjänster även utanför Sveriges gränser.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera