Ford ska sälja fler laddbilar än fossilbilar 2022

I slutet av 2022 kommer Ford att ha sålt mer än en miljon elektrifierade personbilar och säljer då fler laddbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans i Europa. Fram till 2024 kommer Ford att ha lanserat 17 laddfordon, varav åtta ska släppas redan under 2019.

Det var på bilmässan i Frankfurt som Ford meddelade att man räknar med att helt eller delvis elektrifierade fordon kommer utgöra mer än hälften av företagets försäljning vid slutet av år 2022. Då kommer man också ha sålt över en miljon elektrifierade passagerarfordon. Det inbegriper såväl el- och mildhybrider som laddhybrider och elbilar.
- I takt med att elektrifiering blir en del av vår vardag ökar vi snabbt antalet elektriska modeller och drivlinor för att möta behovet hos våra kunder. Vårt mål är att göra det lättare än någonsin att byta till elektrifierade modeller, säger Stuart Rowley, chef på Ford Europa.
I Frankfurt presenterade Ford ett antal helt eller delvis elektrifierade modeller. Bland annat Ford Kuga laddhybrid, som också ska gå att få som el- och mildhybrid. Även nya suven Ford Explorer med sju säten och nya Tourneo Custom med åtta säten presenterades som laddhybrider.
En annan suv, Ford Puma EcoBoost Hybrid, kommer som mildhybrid, medan Ford Mondeo presenterades med elhybridteknik. En ny Mustang-inspirerad el-suv, med en räckvidd på 600 km, kommer att lanseras under 2020.
Ford går också ihop med sex ledande energileverantörer för att ta fram smarta laddningslösningar för hemmet, bland annat en laddbox, och gröna energipriser för sina kunder.