eCarExpo expanderar

Elbilsintresset växer explosionsartat och eCarExpo expanderar i takt med det. Nordens största elbilsevenemang etablerar sig under 2020 även i Köpenhamn och Oslo.

- eCarExpo har blivit den naturliga samlingspunkten för marknadens el- och laddbara bilar och hela den nya industrin för tjänster och produkter för laddteknik, energi och infrastruktur. Nu är det resten av Skandinaviens tur att möta den hållbara bilindustrin, förklarar mässchefen Gunnar Dackevall.
I Sverige arrangeras eCarExpo i höst för fjärde gången, i månadsskiftet november-december, på Svenska Mässan i Göteborg. eCarExpo 2018 drog rekordpublik, nästan 10 000 besökare. I år växer evenemanget ytterligare, i takt med alla nya el- och hybridbilpremiärer som väntas i höst. Besökarna kan förvänta sig en rad nya märken som tidigare inte har haft laddbara bilar, och flera nya företag inom laddteknikindustrin.
Och när mässan rullar vidare till Friends Arena i början av februari 2020 sätts ännu mer fokus på aktiviteterna. Det blir premiär för världens största inomhusprovkörning. Under läktarområdet i Friends kommer en nära kilometerlång dubbelfilig väg att öppnas för provkörningar, i värmen och på torr väg.
Norge är elbilslandet nummer ett i Norden, mycket tack vare statliga subventioner, men någon samlande mässa för elbilsindustrin har hittills inte funnits. Efterfrågan på en elbilsmässa som kan ge mer konsumentkunskap och vara en mötesplats för den snabbt växande el- och laddindustrin, har ökat snabbt även i Danmark. Under 2020 expanderar därför eCarExpo med två nya mässor i Norden.
I april 2020 arrangeras evenemanget i Köpenhamn i den klassiska och vackra mässhallen Øksnehallen, i samarbete med tidningen Politiken.
I Oslo blir det mässpremiär för eCarExpo i november nästa år, i Norges största mässanläggning i Lilleström, bara ett par stationer från Oslos centrum. Elbilsevenemanget blir det första och största i sitt slag i Norge.