Drivenow stänger luckan

Lågt intresse bland kunderna i kombination med höjda kostnader för trängselskatt och parkering knäcker BMW:s bildelningssatsning Drivenow, som stänger ner sin verksamhet i Stockholm den 31 oktober.

Drivenow har funnits i Stockholm i drygt två år men har alltså inte lyckats få intäkter och kostnader att balansera tillräckligt bra för att bildelningstjänsten ska fortsätta rulla.
Parkeringsproblem är en anledning till att Drivenow drar sig ur Stockholm. Det beror bland annat på att kommuner inte får uppmuntra bildelning till exempel genom att erbjuda billigare parkering, medan privatpersoner kan få boendeparkering och tjänstefordon nyttoparkering.
Fordonsflottan, som mest uppgick den till över 300 fordon, kommer successivt att minska och den 31 oktober avvecklas verksamheten i Stockholm helt. Kunder kommer dock att kunna använda sitt Drivenow-konto i andra europeiska städer även i fortsättningen. Då gäller avtalsvillkoren för respektive land.
Drivenow var från början ett samarbete mellan BMW och Sixt, men i början av året köpte BMW ut Sixt och blev därmed ensam ägare.
I november 2016 försvann Daimlers bildelningstjänst Car2go från Stockholms gator. Även då var parkeringsproblem en bidragande orsak.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera