Daniel Helldén kommer till Stora Tjänstebilsdagen

När Daniel Helldén, miljöpartistiskt trafikborgarråd i Stockholms stad, blev intervjuad i Svenska Dagbladet i somras uppmanade han stockholmarna att inte köpa dieselbilar och gjorde klart att han vill se miljözoner i Stockholm ”så fort som möjligt”.

När Daniel Helldén kommer till Stora Tjänstebilsdagen den 7 december är naturligtvis miljözoner och dieselförbud aktuella ämnen, men det finns många andra frågor som berör stockholmstrafiken.
I augusti skrev Daniel Helldén en debattartikel i Dagens Nyheter där han argumenterar för att kommunerna själva ska få rätten att styra och kontrollera trafiken, i stället för att bli bortprioriterade av de nationella myndigheterna polisen och Trafikverket.
Han föreslog fyra nya verktyg som skulle hjälpa kommunerna att öka framkomligheten, öka trafiksäkerheten och förbättra stadsmiljön.
1. Ge städerna rätt att inrätta kommunala trafikövervakare som ska bevaka de kommande miljözonerna, ”annars är reglerna tandlösa”.
2. Ge kommunerna rätt att sätta upp fartkameror, eftersom Trafikverket prioriterar konsekvent kameror på de statliga vägarna och åsidosätter städernas behov.
3. Lägg bötesansvaret på bilägaren i stället för på föraren, så slipper vi den omständliga och dyra ansiktsidentifieringen som i onödan drar resurser från polisen, men ”fortkörning som leder till indraget körkort ska självklart gå på föraren”.
4. Tillåt kameraövervakning från buss, för att komma åt obehörig trafik i busskörfält, felparkerade fordon i busskörfält och vid hållplatser.
Andra aktuella ämnen när Daniel Helldén kommer till Stora Tjänstebilsdagen är trängselskatt, tillgång till laddplatser och parkeringspolitik.

Anmäl dig till Ynnors Tjänstebilsdagar senast den 31 augusti och utnyttja boka tidigt-rabatten på 1 000 kr

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera