Daimler Financial Services köper Athlon

Med köpet av Athlon Car Lease International B.V. gör Daimler Financial Services en storsatsning på den europeiska marknaden för fleet management. Verksamheten kommer att verka under namnet Athlon.

- Fleet management växer starkt och med förvärvet av en av branschens stora tar vi ett stort steg mot att bli en av de största aktörerna på marknaden, säger styrelseledamoten i Daimler AG, Bodo Uebber, som ansvarar för finansiella frågor i koncernen.

Köpare är formellt sett Daimler Financial Services holländska bolag, Mercedes-Benz Financial Services Nederland. Säljare är holländska De Lage Landen, DLL, ett dotterbolag till Rabobank, som får drygt 10 miljarder kr i affären.

Athlon grundades 1916 och har mer än 250 000 fordon i elva europeiska länder, inklusive Sverige. Planen är att etablera sig på fler marknader, bland annat har man visat intresse för att öppna upp i Danmark och Norge. Enligt Tjänstebilsguiden  finansierar Athlon ca 1 550 bilar i Sverige.

Köpet ska godkännas av berörda myndigheter. När verksamheterna i Daimler Fleet Management och Athlon slås samman kommer de att verka under varumärket Athlon.

- Vagnparkskunder idag vill kunna ha kompletta och flexibla lösningar som täcker olika bilmärken, hyra, leasing, bildelning och inte minst utförliga rapporter, säger Klaus Entenmann, styrelseordförande i Daimler Financial Services AG.

Detta är den tredje större affären på den internationella leasingmarknaden det senaste året. Tidigare har vi skrivit om att Arval, som ägs av PNB Paribas Group, köpt GE Capitals Fleet Services och att ett internationellt konsortium köpt LeasePlan av Global Mobility Holding BV med Volkswagen som en av ägarna.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera