CaCharge satsar på Norge

I samband med att fri parkering för elbilar försvinner, etablerar sig det svenska laddföretaget CaCharge på den norska marknaden. Fokus kommer att vara kommersiellt lönsam elbilsladdning för fastighetsägare, parkeringsbolag och kommuner.

- Trots att Norge har världens mest mogna elbilsmarknad har det hittills varit svårt att ta betalt för laddning på kommersiella parkeringsplatser. Det ska CaCharge ändra på, säger Louise Kierkegaard, medgrundare och ansvarig för den norska verksamheten.
Etableringen sker både genom partnerföretag och direktförsäljning till slutkund. Det är installationsföretaget Moderne Elektro, med lång erfarenhet av elbilsladdning, som kommer att sälja och installera CaCharges lösning i Norge. CaCharge har också tecknat ett ramavtal med SKB Eiendom, som äger och förvaltar 180 000 kvadratmeter i Norge. En första installation med 20 laddplatser är genomförd utanför Oslo.
- Det som gjorde CaCharge så intressant var att vi nu kan hantera flera olika typer av användare i en och samma lösning med bland annat flexibla betalningslösningar, säger Espen Norman Hoel på Eiendoms Investor Management AS, en del av SKB.
Etableringen i Norge är CaCharges första steg på en planerad internationell expansion. I Sverige har företaget ett tusental installerade laddplatser.