Bilhandeln stärker sin ställning på begagnatmarknaden

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 0,6 procent i augusti och för de senaste fyra månaderna är ökningen 2,1 procent. För bilhandeln är ökningen dubbelt så stor, medan privatmarknaden står stilla.

Under augusti månad såldes 102 101 begagnade bilar till privatpersoner, fördelat på bilhandeln 43 392 bilar, privatmarknaden 55 482 och företag 3 227. Det är totalt en ökning med 0,6 procent jämfört med samma månad förra året. Bilhandeln ökade mest, 1,3 procent, medan försäljningen mellan privatpersoner ökade med endast 0,2 procent.
- Bilhandeln har ökat sin försäljning med 10 229 fordon under perioden januari till augusti med jämförbar period förra året. Försäljningen mellan privatpersoner sjunker med 2 779 för samma period, säger Jonas Ramnek, VD för BCA Vehicle Remarketing, som skickar ut statistiken som är grundad på information från VROOM om ägarbyten som tillhandahålls av bilregistret.
- Vi bedömer att bilhandeln kommer att öka sin marknadsdel under resten av året, fortsätter Jonas Ramnek och sett till de fyra senaste månaderna, maj till augusti, har andrahandsmarknaden totalt sett ökat med 2,1 procent.
Det är bilhandelns försäljning som står för nästan hela ökningen, den har vuxit mer än dubbelt så mycket som totalmarknaden. Plus 4,4 procent. Däremot har försäljningen mellan privatpersoner ökat med endast 0,6 procent under samma period.

Ladda kostnadsfritt ner Ynnors analys Utvecklingen på andrahandsmarknaden (februari 2017)

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera