AutoPlan störst på fleet management

Marknaden för vagnparksadministration växte med ca fem procent förra året och uppgår nu till ca 180 000 bilar. Störst är Swedbanks hanteringsbolag AutoPlan, före Volvoanknutna Svensk Vagnparksfinans och den internationella giganten LeasePlan.

AutoPlan, som vänder sig till företag med minst 20 bilar i vagnparken, är störst på vagnparksadministration. Med hantering av nästan 45 000 bilar har AutoPlan ca 25 procent av marknaden för fleet management.
Svensk Vagnparksfinans, som är ett affärsområde inom Sveriges största finansiär av bilar Volvofinans, vänder sig till kunder med fem fordon eller fler. Bolagets hanteringsvolym ökade med över tio procent förra året och uppgår nu till 40 000 bilar.
Internationella LeasePlan är marknadsledande i Europa på operationell leasing och är tredje största vagnparksadministratör på den svenska marknaden. Med mer än 25 000 hanterade bilar 2017 minskade ändå volymen jämfört med föregående år och marknadsandelen är nere på knappt 15 procent.
På fjärde plats kommer det franskägda operationella leasingbolaget ALD Automotive och femte största hanteringsbolag på den svenska marknaden är Bilreda. Det är det enda företag som endast arbetar med biladministration, medan fordonen finansiering av något annat bolag. Sedan några år tillbaka ingår Bilreda i Volvosfären och ägs av First Rent A Car som också äger svenska Hertz.
Artikeln baseras på uppgifter från Vroom och Tjänstebilsguiden.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera