A6 och Touareg får högsta säkerhetsbetyg

Audi A6 och Volkswagen Touareg får maximala fem stjärnor i Euro NCAP:s senaste säkerhetstest, där man betygsätter sammanlagt fyra nya bilar. De övriga två testade bilmodellerna får fyra respektive tre stjärnor.

I sitt senaste säkerhets- och krocktest, som presenterades idag, uppmärksammar Euro NCAP att både Audi A6 och VW Touareg har särskilt bra skydd för oskyddade trafikanter, inklusive det nya kravet på cykelavkännare, vilket bidrar till att ge modellerna högsta betyg.
I samma test får Ford Tourneo Connect fyra stjärnor, medan Suzuki Jimny får endast tre stjärnor. Tourneo Connect, som är en uppdatering jämfört med den version som testades 2013, får höga betyg när det gäller krocksäkerhet för vuxna passagerare och bilen har AEB och körfältstöd som standard. Däremot drar krockresultatet för barn och säkerheten för oskyddade trafikanter ner helhetsbedömningen.
Euro NCAP betonar att Suzuki Jimnys förarstöd underpresterar, vilket bidrar till det låga betyget, tre stjärnor, men även krocksäkerheten för vuxna passagerare är betydligt sämre än konkurrenternas. Jimny är den enda av de fyra testade modellerna som i nuläget inte marknadsförs på den svenska nybilsmarknaden. Tillgången på VW Touareg är begränsad, bland annat på grund av leveransproblem till följd av de nya WLTP-testen.
Tidigare i år har Euro NCAP testat tre bilmodellers säkerhets- och krockegenskaper. Det är elbilen Nissan Leaf, Ford Focus och Volvo XC40. Alla tre har fått högsta betyg, fem stjärnor.

Skriv ut

FavoriteLoadingLägg till som favoritFacebooklinkedin

Du kanske också gillar...

Kommentera