Månadsarkiv: maj 2014


Anders Borg ger besked om tjänstebilsbeskattningen

Regeringen har inte några planer på att förändra förmånsbeskattningen av tjänstebilar. Det beskedet lämnade finansminister Anders Borg vid ett torgmöte i Lund under fredagen.
– Nu har vi startat med vägtrafikskatten, sa han, sedan så får vi se.


Nekas stora avdrag för arbetsresor

Skatteverket har i ett omprövningsbeslut nekat en person avdrag för resor till och från arbetet med 155 400 kr. Personen säger att han efter att Skatteverket godkände hans deklaration vid den ordinarie granskningen slängde samtliga resehandlingar såsom bensinkvitton och resebiljetter.


Ynnor efterlyser företagsperspektiv i ny förmånsbeskattning

Förenkling, klimatanpassning och låt förmånsbilisterna själva betala för trängselskatt och parkering. Det är några av punkterna i tjänstebilskonsulten Ynnors remissvar till FFF-utredningen, men mest av allt saknar man företagens perspektiv i utredningen.


Mer trafik i Göteborg trots trängselskatt

Göteborgs stad införde trängselskatt 1 jan 2013. Nu knappt ett och ett halvt år senare visar Trafikverket i sin senaste analys att trafikflödet tillfälligt minskat, men nu ökar igen.


Får skattetillägg för bilförmånsavdrag

En person har gjort avdrag i deklarationen för bilförmån, efter att hon betalat ett nettolöneavdrag lika stort som bilförmånens storlek. Skatteverket anser att avdraget är medvetet felaktigt och har påfört henne skattetillägg på 40 procent av förmånsvärdet.