Månadsarkiv: april 2014


Här är den typiske förmånsbilisten!

En medelålders man som kör en årsgammal, dieseldriven Volvo V70. Han bor i en välbärgad kranskommun, exempelvis i halländska Kungsbacka, jobbar som säljare och kanske heter han Erik*.
Det är nog den fördomsfulla bild som många har av den typiske tjänstebilsföraren, och faktum är att det är ungefär så han ser ut i verkligen också, men sanningen bakom landets nästan 250 000 förmånsbilar är betydligt mer komplex än så.


Nu får vi bättre koll på däcken

Trafiksäkrare, miljövänligare och dyrare. Det är den förväntade effekten av nya EU-regler, som gör att den elektroniska övervakningen nu söker sig ända ut i bildäcken.


Bil- och drivmedelsförmån för lätta lastbilar

Kammarrätten har fastställt att ett bolag ska betala arbetsgivaravgifter för bilförmån och drivmedelsförmån. Kammarrätten ändrade Förvaltningsrättens dom, som var till bolagets fördel och fastställde därmed Skatteverkets omprövningsbeslut.


Höjd fordonsskatt i vårbudgeten

I samband med vårpropositionen föreslår regeringen en höjning av fordonsskatten på personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar. För de flesta bilägare höjs skatten med mellan 100 kronor och 800 kronor per år.