Månadsarkiv: mars 2014


Volvo V70 är den populäraste tjänstebilen

Var tredje förmånsbeskattad förmånsbil är en Volvo. Märket ligger också i topp på listan över de mest populära tjänstebilsmodellerna. Volvo V70 var tjänstebilsförarnas favoritbil förra året. Därefter kommer Volvo V60 och Volkswagen Passat Variant.


Ett år med en Volvo laddhybrid

Nu har det gått ett år och det är dags att sammanfatta erfarenheterna av Ynnors testbil, en Volvo V60 D6 laddhybrid. Och erfarenheterna är generellt sett mycket positiva.


Billiga tjänstebilar fler än någonsin

Förra året körde 245 695 personer förmånsbeskattade tjänstebilar. Det är mer än 6 000 fler än året innan (239 619) och innebär ett all time high för antalet tjänstebilsförare.
– Förklaringen är enkel, det har aldrig förut varit så billigt att ha förmånsbil som nu, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilskonsulten Ynnor AB, som har sammanställt uppgifterna för tjänstebilsmarknaden 2013/14.


Risker med EU:s bilövervakning

Innan nödlarmsystemet eCall införs i Sverige måste det klargöras vad systemet ska användas till och vilka personuppgifter som kommer att samlas in. Det skriver Datainspektionen i ett yttrande, och i en kommentar pekar Bildelsgrossisterna, SBF, på risken för begränsad konkurrens vid införande av eCall.


Ökat intresse för miljöanpassade bilar

– Många som väljer fossildrivna fordon vill byta ut sin traditionella bil mot en mer bränslesnål bil, medan de som redan kör miljöbil vill fortsätta med det och gärna gå ett steg längre nästa gång.
Så sammanfattar Eva Morger, kvalitets- och miljöchef på Bilprovningen, en enkät som man genomfört i samarbete med Handelshögskolan vid Umeå universitet och som besvarats av 1 500 bilister.