Månadsarkiv: februari 2014


Hedin köper Mabi Hyrbilar

Anders Hedin Invest AB, moderbolag för bilåterförsäljaren Bil Hedin AB, har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Mabi Rent AB.


Ynnor saknar förmånsbilarna i regeringens förslag

Regeringen föreslår att fordonsskatten för smutsiga bilar höjs med över en miljard, men man går inte på FFF-utredningens förslag att höja skatten för förmånsbeskattade tjänstebilar.
– Det hade varit ett säkert tillskott i den statliga skattkistan på ett par miljarder om året, säger Ronny Svensson, Sveriges ledande tjänstebilsexpert och vd på Ynnor AB.


Kampanjpriser i Skatteverkets nybilsprislista

När generalagenterna lämnar kampanjpriser till Skatteverkets nybilsprislista, kan priset hamna under den viktiga gränsen för lyxbilstillägg och förmånsvärdet sänks med så mycket som 500 kr i månaden. Trots att Skatteverkets lista ska innehålla ordinarie priser, accepterar man dessa tillfälliga priser i sin lista.


Får förmån för försvunnet fordon

En person, som har påförts bilförmån, menar att han inte ska ha bilförmån på grund av att den aktuella bilen under beskattningsåret transporterades till en bilfirma av en bekant. Bilen parkerades vid bilfirman och därefter vet han inte vad som hänt med den.


Värdet av bilförmånen ökar

Förutom själva bilen, ingår både fri trängselskatt och även eventuell parkeringsförmån i förmånsvärdet. Ibland kan dessa förmåner vara värda minst lika mycket som förmånen för själva bilen.


Fritt fram för elektroniska körjournaler

Företag som använder elektroniska körjournaler i sina bilar, kan göra det utan att först få förarnas godkännande. Det anser Datainspektionen som därmed gör en helomvändning.


Trafiklärare beskattas för skolbilar

Medan de heltidsanställda kollegorna går fria, beskattas två deltidsanställda trafiklärare för bilförmån. Körjournal saknas för alla företagets bilar, men Skatteverket hävdar att deras två bilar har körts förhållandevis längre än kollegornas.


Många företagsbilar med körförbud

Vid månadsskiftet hade 8 096 företagsbilar på 6 272 företag körförbud. Det visar nya körförbudsrapporter som tjänstebilsföretaget Ynnor har tagit fram i samarbete med Allabolag.se.


Volvos laddhybrider går på sparlåga

Volvo sålde endast åtta laddhybrider på den svenska marknaden i januari, men den totala andelen miljöbilar ökar. Det visar Bil Swedens statistik för januari, då antalet nyregistreringar totalt sett ökade med 19 procent jämfört med samma månad förra året.