Månadsarkiv: januari 2014


Trafikverket kritiseras, missar de nya miljöbilsreglerna

Trafikverket hävdar att fyrhjulsdrivna bilar är det största hotet mot att 2015 års koldioxidmål för nya bilar inte nås.

– Att dra alla fyrhjulsdrivna bilar över en kam är lika absurt som när man för några år sedan tyckte att alla så kallade SUV:ar var miljöbovar, säger Ronny Svensson, vd på Ynnor AB, som istället pekar ut de nya miljöbilsreglerna som boven bakom de ökade koldioxidutsläppen.


Tveksamt med slumpmässiga alkotester

En arbetsgivare får samla in uppgifter från slumpmässiga alkotester i stor skala, bara om det krävs för att kunna uppfylla sina skyldigheter när det gäller rehabilitering av personalen. Det konstaterar Datainspektionen efter en inspektion hos Gävleborgs landsting.


Ronny Svensson medverkar på FFF-seminarium

En av deltagarna på seminariet ”Sverige på väg mot fossilfri fordonstrafik ” är Ronny Svensson, vd på Ynnor AB, som har publicerat en lista över ”fossiloberoende bilar”. Listan baseras på den så kallade FFF-utredningen ”Fossiloberoende fordonsflotta”, som också är temat på seminariet i Göteborg den 14 februari.


Bilia köper Toyota i Malmö, Lund och Trelleborg

Bilia köper Toyotas återförsäljare i Malmö, Lund och Trelleborg av generalagenten Toyota Sweden Holding AB för drygt 100 miljoner kr. Tillträde sker redan 1 mars i år, under förutsättning att Konkurrensverket godkänner affären.


Ynnor listar fossiloberoende bilar

Enbart elbilar, laddhybrider och gasbilar är fossiloberoende, enligt Ronny Svensson på tjänstebilsföretaget Ynnor AB.
– Med vår lista över fossiloberoende modeller vill vi hjälpa till att sikta mot en fossiloberoende framtid, säger han.


Ny enhet för fordonsgas

Nu börjar fordonsgas säljas i kronor per kilo istället för, som tidigare, i kronor per kubikmeter. Antalet publika tankställen för gas ökar också och uppgår idag till 147 stycken.


Summering av nybilsåret 2013

Förra året registrerades 269 599 nya personbilar, vilket är en minskning med 3,7 procent jämfört med 2012. Andelen dieselbilar minskade till 61,7 procent, medan miljöbilsandelen var 10,1 procent.