Månadsarkiv: november 2013


Lika billigt att ha förmånsbil som för sjutton år sedan

Trots att förmånsvärdet för tjänstebil ökar något 2014 jämfört med i år, skattar en tjänstebilsförare lika mycket nu för förmånen som när reglerna infördes för 17 år sedan. Samtidigt har konsumentprisindex ökat med 22 procent och kostnaderna för att själv äga sin bil med hela 69 procent.


Miljöpartiet på Stora Tjänstebilsdagen

En av gästföreläsarna på Stora Tjänstebilsdagen i Stockholm den 10 december är riksdagsledamoten och ekonomiskpolitisk talespersonen Per Bolund från Miljöpartiet, som siktar på att ingå i en rödgrön regering efter riksdagsvalet 2014.


Krav på vinterdäck från 1 december

Från och med den 1 december gäller krav på vinterdäck när det är vinterväglag. Det är Polisen som avgör om det är vinterväglag, det vill säga om det är snö, is eller frost på vägbanan eller angränsande vägar.


Brist på begagnade bilar gynnar företagen

Suget efter bättre begagnade bilar är ovanligt stort just nu, samtidigt som utbudet är begränsat, och här finns det möjligheter att tjäna pengar för företag som ska byta in sina tjänstebilar.
– Men det gäller att veta vad man ska göra, varnar tjänstebilsexperten Ronny Svensson, och vad man inte ska göra.


Skoda Octavia dubbelt prisad

Årets smartaste familjebil. Så kan man kalla Skoda Octavia Combi, som i november både utsetts till ”Årets smartaste bil” och ”Årets familjebil”, av dels Motormännen dels en jury bestående motorjournalister.


Miljöbilsmarknaden dopad av bilhandelns export

Många Volvo laddhybrider, som staten betalar ut supermiljöbilspremien på 40 000 kr för, når inte de svenska nybilsköparna. Istället exporteras de direkt till Holland av bilhandlaren, som tar hand om premien, som egentligen är till för att fler miljöbilar ska säljas i Sverige.