Månadsarkiv: oktober 2013


Hedin Bil växer i storstäderna

Hedin Bil etablerar sig nu i både Stockholm och Malmö.
-Att Hedin Bil nu finns representerade i de tre största städerna i Sverige känns som ett nästa steg i koncernens framtid, säger Anders Hedin, koncernchef Hedin Bil.


Delstater lovar 3,3 miljoner nya nollutsläppsbilar

3,3 miljoner nollutsläppsbilar i åtta delstater på tolv år, tack vare snabbare utbyggnad av laddstationer och annan infrastruktur. Det lovar guvernörerna i de åtta delstaterna, allt från lilla Rhode Island på ostkusten till stora Kalifornien i väster.


FFF drabbat av avhopp

Per Kågeson har hoppat av uppdraget som huvudsekreterare i utredningen Fossiloberoende Fordonsflotta (FFF), bara ett par månader innan uppdraget ska redovisas den 16 december.


Tyskland stoppar hårdare utsläppskrav

Tyskland har stoppat förslaget till hårdare krav på koldioxidutsläpp från nya bilar. Nu anklagas tyska politiker för politisk utpressning mot andra medlemsländer, och hela historien kryddas med att BMW:s ägare har betalat miljoner i gåvor direkt till det tyska regeringspartiet CDU.


Tjänstebilsförare vill ha fyrhjulsdriven SUV

Tjänstebilsförarna väljer stora dieselbilar, helst en Volvo. Märket är nästan dubbelt så populärt på tjänstebilsmarknaden jämfört med hela nybilsmarknaden. Nästa tjänstebil får gärna vara en fyrhjulsdriven SUV, eller en BMW, medan elbilar blir intressant först när räckvidden ökat rejält.


25 procent biodrivmedel 2020

Målet för biodrivmedel bör vara 25 procent av drivmedelsmarknaden 2020. Det tycker Biodriv, ett nybildat nätverk för företag och organisationer i biodrivmedelsbranschen.


Bilbranschen mot ljusare tider

Ökat konsumtionsutrymme och höjda priser på inbytesbilar är ett par argument för Bil Sweden att se framtiden an med tillförsikt. Men man efterlyser också förlängd miljöbilsjämkning för förmånsbilar och ökad utskrotning av gamla bilar.


Chockhöj trängselskatten

Sedan trängselskatten infördes i Stockholm 2007 har dess ursprungliga syfte, att minska trängseln och förbättra miljön, omtolkats. Från styrmedel för bättre miljö till kollekthåv för pengar till ny infrastruktur.