Månadsarkiv: september 2013


100 000 kronors skillnad mellan elbil och bensinslukare

Regeringens utredare föreslår att snålbilsköpare ska premieras medan de som väljer törstiga bensinbilar ska straffbeskattas. Målet är att vägtrafiken ska vara fossiloberoende år 2030. Trots det tror utredaren att hälften av dagens fossildrivna bilar fortfarande kommer att rulla på våra vägar om sjutton år.


Bil Sweden tar klimatinitiativ

Medan Dagens Industri den 21 september publicerade en artikel med rubriken “Frontalkrock om svensk bilprognos”, som handlar om två bråkande professorer i den statliga utredningen “Fossiloberoende Fordonsflotta” (FFF), så tar Bil Sweden initiativ till en ny “nollvision” om just en fossiloberoende fordonsflotta.


Hertz Biluthyrning går in som delägare i Bilreda

Hertz köper in sig i Bilreda. Förvärvet innebär bland annat att Hertz kan erbjuda utökade tjänster kring administration av fordon som ett komplement till dagens lösningar med bilar från en timme upp till tolv månader.
Bilreda kan genom samarbetet bättre svara mot kunders behov av billösningar med olika bindningstider. Samarbetet kommer att utökas till att gälla även andra nordiska länder.


Olycksrisken ökar snabbt vid rattfylleri

Risken att dödas eller skadas i trafiken ökar snabbt ju högre alkoholhalten i blodet är när man kör rattfull. Det gör alkoholpåverkade förare till ett stort trafiksäkerhetsproblem.


Volvo överlägsen vinnare

Sveriges vanligaste bil är också Sveriges säkraste bil. Volvo V70, S80, S60 och V60 får överlägset högsta betyg i Folksams rapport ”Hur säker är bilen, 2013”.


VW störst på växande nybilsmarknad

Volkswagen var största märke på den svenska nybilsmarknaden i augusti, med 3 474 nyregistreringar mot Volvos 3 118. Totalt ökade nybilsregistreringen under månaden med 2,6 procent. Ändå har 7,2 procent färre bilar registrerats hittills i år jämfört med förra året.