Månadsarkiv: augusti 2013

Många bilägare tankar fel

De allt fler dieselbilarna bidrar till att antalet feltankningar ökar kraftigt. Häller man bensin i dieseltanken måste den saneras och ofta bärgas. Kostnaden går inte alltid på försäkringen.

Volvo slår på stort i Sisjön

Efter ett års ombyggnation har Bilia i Sisjön, Göteborg, återinvigts som en pilotanläggningen för Volvo Car Groups exklusiva återförsäljare. Det betyder att Bilia i Sisjön också blir världens största renodlade Volvoanläggning.

MRF uppvaktar Borg om leasing

Motorbranschens Riksförbund, MRF vill utöka bilhandelsföretags rätt till momsavdrag för billeasing. Nu har man uppvaktat finansminister Anders Borg i frågan.

Hälften som överklagar trängselskatten får rätt

Under första halvåret 2013 behandlade Skatteverket 7 000 omprövningsärenden, där den klagande ansåg sig ha drabbats av felaktigt pålagda avgifter för trängselskatt i Göteborg och Stockholm. Mer än hälften – 3 600 ärenden – avgjordes till den klagandes fördel.

ANA utökar med BMW

OK-ägda ANA i Trollhättan – med verksamhet även i Vänersborg, Strömstad, Stenungsund och Lysekil – tar från den 1 september 2013 över BMW-verksamheten från Bilia i Uddevalla, Henån och Strömstad.

Möjligheter och hot på höstens nybilsmarknad

Nybilsmarknaden i höst kommer att bjuda på stora rabatter direkt från biltillverkarna i försök att dumpa en del av överskottet av nya bilar i Europa på den svenska marknaden.
– Det kommer att bli helt hysteriskt, säger Ronny Svensson, ett ”race to the bottom” i jakten på att uppfylla budget.