Månadsarkiv: juli 2013


Från Pol till Pol Rapport 3

Nu har Ynnors testbil, laddhybriden Volvo V60 D6, gått 1 000 mil, halva teststräckan på 2 000 mil från Nordpolen till Sydpolen.
– Jag har blivit löjligt snål, konstaterar Ronny Svensson, vd på tjänstebilsförlaget Ynnor AB.


Bilförmån för nya miljöbilar

Nu är det klart vilka bilar som anses vara närmast jämförbara modell vid beräkningen av det nedsatta förmånsvärdet för de miljöbilar som har tillkommit sedan årsskiftet.


Laddhybrider klarar inte Svenssontestet

Elbilar har lägst drivmedelskostnad, men det är så stora skillnader mellan olika laddhybrider att alla inte ens klarar kraven för supermiljöbilar. Det visar det så kallade Svenssontestet, som har gjorts med sex elbilar och laddhybrider.


Svårt ersätta bilresor i jobbet

Det är svårt att ersätta resor med bil till och i jobbet med kollektivtrafikresor. Det vet de anställda på sex företag i Uppsala, som under ett halvår fick möjlighet att prova alternativa ressätt för sina arbets- och tjänsteresor.


Beräkning av den nya skatten för nio olika bilar

Ynnor har räknat på det nya förmånsvärdet för dels några av marknadens billigaste bilmodeller, dels några vanliga tjänstebilar, och kommer där fram till att förmånsvärdet ökar direkt med mellan 110 kr och 4 630 kr i månaden, om det nya förslaget skulle gå igenom.


Ynnor kommenterar förslaget

– Trots att förslaget till ny förmånsbeskattning av tjänstebilar kommer att slå hårt mot landets tjänstebilsförare, så är det här ändå helt rätt väg att gå, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilsförlaget Ynnor.


Förslag till ny tjänstebilsbeskattning

Vid presentationen av den statliga utredningen Fossiloberoende Fordonsflotta (FFF) i Almedalen, avslöjade utredarna att de överväger att föreslå en förändring av förmånsbeskattningen av tjänstebilar.


Rabatt för klimatsmarta tjänstebilar

10 000 kr i rabatt för bilar som drivs med alternativa bränslen. Det är ytterligare en morot som ska få landets tjänstebilsförare att välja mer klimatsmarta bilar.


Förslag till fördubblad tjänstebilsskatt

Förslaget till ny förmånsbeskattning av tjänstebilar kommer att slå hårt mot landets tjänstebilsförare. Förmånsvärdet för en typisk tjänstebil kommer att fördubblas.
– Det kommer inte längre att vara billigt att ha tjänstebil, men det här är ändå helt rätt väg att gå, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilsförlaget Ynnor, som dock efterlyser enklare regler för de bilar som helt eller nästan uteslutande används i tjänsten och högre skattefri milersättning för egen bil i tjänsten.