Månadsarkiv: april 2013


Slipper bilförmån för resor till motortävlingar

Skatteverket har överklagat en dom i förvaltningsrätten till kammarrätten där en företagsledare fått rätt gentemot skatteverket, som påfört honom skattepliktig intäkt i form av bilförmån. Mannen får rätt även i kammarrätten.


Nedåt för hyrbilsbranschen

2012 var ett dåligt år för landets hyrbilsföretag. Det avslöjar ny statistik från branschorganisationen Biluthyrarna, men andelen miljöbilar i hyrbilsflottan fortsätter öka.


Ynnor Från Pol till Pol, 2 000 mil i en Volvo V60 D6: Rapport 2

Tre gånger har Ynnors testbil, elhybriden Volvo V60 D6 nummer 178, varit på service de senaste veckorna. Varje gång har det handlat om olika felmeddelanden, som kräver åtgärder.
– Vi har kanske haft maximal otur, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilsförlaget Ynnor AB.


Kritik mot regeringens tjänstebilspolitik

Energiminister Anna-Karin Hatts besked att nedsättningen av förmånsvärdet för alternativt drivna tjänstebilar förlängs med ytterligare tre år, förvånar Ronny Svensson, vd på tjänstebilsförlaget Ynnor AB.
– Det är en tandlös subvention som väl bara glädjer dem som redan har dyra gasbilar, säger han och konstaterar att förlängningen egentligen inte förändrar någonting men att det inte direkt ökar företagens förtroende för regeringens politik.


Skärpta utsläppskrav på blomstrande brittisk bilmarknad

Den koldioxidbaserade förmånsbeskattningen i Storbritannien har hjälp till att sänka utsläppsnivåerna på nya bilar rejält sedan sekelskiftet. I den senaste budgeten ökar regeringen trycket ytterligare på nybilsköparna. Detta samtidigt som Storbritannien är att de få europeiska länder där nybilsmarknaden vägrar att ge vika.


Biluthyrarna vill ändra förmånsbeskattningen

Slopa subventionerna av miljöbilar och höj i stället drivmedelsskatten. Det skulle direkt påverka dem som förbrukar mest.
Det förändringen av förmånsbeskattningen av tjänstebilar föreslår Roger Ekdahl, vd för branschorganisationen Biluthyrarna Sverige.


Mörk framtid för bilbranschen

Nybilsförsäljningen fortsätter att sjunka. Hittills i år med 17,5 procent, och det jämfört med förra året, som var ett dåligt år. Och värst av allt, orosmolnen fortsätter hopa sig. Frågan är om det finns någon ljusning för bilbranschen vid horisonten.