Månadsarkiv: februari 2013


Hatt har fel om miljöbilar

Energiminister Anna-Karin Hatt (C) vill förlänga förmånsrabatten för el- och gasbilar. Dessa miljöbilar utgör en tredjedel av förmånsbilarna, påstod hon i Ekots lördagsintervju. Det stämmer inte, visar tjänstebilsförlaget Ynnors statistik.


2 000 mil i en Volvo V60 D6: Rapport 1

Ladda elbilen hemma i ditt vanliga eluttag. Så säljer man laddhybrider och elbilar. När Ronny Svensson, vd på Ynnor, skulle ladda sin purfärska Volvo V60 D6, blev hela hemmet strömlöst.
– Jordfelsbrytaren löste ut, konstaterar Ronny Svensson.


Snabbladdad hybrid i Elbilsupphandlingen

Mitusbishi Outlander laddhybrid är den senaste modellen som ingår i Elbilsupphandlingens ramavtal. Det är också den första laddhybriden på den svenska marknaden som kan snabbladdas.


Körförbud vid obetald trängselskatt

Sänkt förseningsavgift till 100 kr. Men körförbud om man inte betalar alls. Det föreslår en statlig utredning, som också vill att även utländska bilar nu ska betala trängselskatt.


Allt snålare nya bilar i EU

Biltillverkarna når EU:s utsläppsmål snabbare än vad bilindustrin själva säger. Den slutsatsen drar den europeiska miljöorganisationen Transport & Environment (T&E) i rapporten ”Hur rena är Europas bilar?”, som också visar att Volvo är ett av de märken som ligger längst ifrån att klara målen.