Månadsarkiv: oktober 2012


Kia byter Rios däck med dålig bromsverkan

Efter att tidningen Teknikens Värld i september visat att Kia Rio i ett jämförelsetest med andra småbilar hade den längsta bromssträckan av alla bilar, kommer Kia att byta ut sommardäcken på alla Rio med som är utrustade med de originalmonterade 15-tums miljödäcken.


Ford stänger fabrik i Belgien – Volvo drar ned

Fler biltillverkare tvingas till tuffa åtstramningar för att möta den minskade försäljningen i Europa. Ford stänger helt sin fabrik i belgiska Genk i slutet av 2014 och slutar producera Transitmodellen i brittiska Southampton. Volvo drar samtidigt ner takten vid sin fabrik i Gent.


Max 100 mil men vid 26 tillfällen gav bilförmån

En person som körde en företagsbil max 100 mil privat men vid 26 tillfällen, tycker inte att han behöver betala bilförmån. Skattverket är av en annan uppfattning och har nu fått stöd av Kammarrätten. Grundprincipen om 100 mil och högst 10 tillfällen fortsätter att vara vägledande för Skatteverket.


Volvo PV stoppar tillverkning

Volvo Personvagnar har beslutat att göra ett uppehåll i tillverkningen vid fabriken i Torslanda under vecka 44, 29 oktober till och med 2 november. Anledningen är den fortsatt vikande bilmarknaden i framför allt Europa.