Månadsarkiv: september 2012


Så blir den nya miljöbilsregeln

Sverige får en ny miljöbilsdefinition från 1 januari 2013. Dagens raka gränser skrotas. Nu ska en bils utsläpp sättas i relation till vikten. En bil med tjänstevikten 1 372 kilo får bara släppa ut 95 gram per kilometer. Om den drivs med etanol eller metangas är gränsen 150 gram.


Provrapport: Toyota Prius Plug-in

Hur får man en Toyota Prius som snittar 4,6 l/100 km att att kännas törstig? Man provkör en Ladd-Prius som drar 1,1 l/100 km på pendlarresan och drar 2,0 l/100 km under en provvecka.


Miljöbilspremie till Volvos testbilar

Volvo Personvagnar har hittills fått 400 000 kronor i statliga supermiljöbilspremier för bilar som ingår i bolagets testverksamhet. Det visar Tjänstebilsfaktas granskning av de första utbetalningarna.


Stockholms län vill ha dubbavgift

Dubbdäcksförbud på fler gator i Stockholms stad räcker inte för att få ner luftkvaliteten till EU:s normer. Det krävs en kombination av åtgärder och möjlighet för alla kommuner i länet att införa en dubbavgift. Det skriver Länsstyrelsen i Stockholm i en ny rapport.


De fick de första 130 supermiljöbilspremierna

Tjänstebilsfakta har granskat alla utbetalningar av supermiljöbilspremien till och med den 20 augusti. Därefter har vi jämfört med vägtrafikregistret per den 31 juli för att se vad som har hänt med bilarna efter utbetalningen.