Månadsarkiv: augusti 2012


Volvo PV sänker takten

Den fortsatt svaga bilförsäljningen i Europa tvingar Volvo att på nytt dra ned på produktionen. Takten vid Torslandafabriken sänks från 57 bilar i timmen till 52 bilar under början av oktober.


Få miljöbilspremier går direkt till slutkund

Statens supermiljöbilspremie på 40 000 kronor betalas i huvudsak ut till banker, bilhandlare och generalagenter. Knappt en fjärdedel går direkt till ”riktiga” köpare. Övriga slutkunder måste själva se till att få del av premien. Det visar nyhetsbrevet Tjänstebilsfaktas granskning av de första 130 utbetalningarna.


Rekord i krocksäkerhet för nya Volvo V40

Nya Volvo 40 får i Euro Ncaps senaste krockprov högsta samlade betyget någonsin i sin klass och det högsta betyg som någonsin har uppmätts i fotgängarskydd, tack vare den nya krockkudden på motorhuven. Även nya Audi A3, Ford B-Max, Kia Cee’d och Renault Clio får fem stjärnor enligt 2012-års tuffa testmetod.


Höjt prisbasbelopp 2013

Prisbasbeloppet höjs med 500 kronor till 44 500 kronor för 2013, meddelar Statistiska Centralbyrån. Basbeloppet används bland annat för att räkna ut förmånsvärden på bilar.


Opel drar ner tempot i två fabriker

Dålig bilförsäljning i Europa tvingar nu Opel att dra ner på tempot i Rüsselsheim och Kaiserslautern. Vardera fabriken stannar bandet i 20 dagar mellan september och årets slut.


Minskad försäljning av drivmedel

Försäljningen av samtliga drivmedel minskade med ca 227 000 kubikmeter eller knappt 5 procent under första halvåret 2012 jämfört med samma period föregående år.


Så tolkar du nya däckmärkningen – och undviker fallgroparna

Lagom till bytet av vinterdäck i år införs en ny energimärkning för alla däck som säljs i Europa. Märkningen ska göra det lättare att välja snåla och tysta däck med bra våtgrepp. Men märkningen är förrädisk när det gäller vinterdäck för svenska förhållanden.