Månadsarkiv: juni 2012


Varning för momschock på tjänstebilar med kort körsträcka

Många företag riskerar en skattesmäll för att deras bilar körs för lite i tjänsten. Nästan en fjärdedel av milersättningarna under 2011 avsåg körsträckor under gränsen för momsavdrag, 100 mil.
– Vi vill höja en rejäl varningsflagg för detta och personalbilarna är en särskild riskgrupp, säger Ronny Svensson, vd på Ynnor AB.


Ilsket rött på tjänstebilsmarknaden

Bara fem märken ökar på en tjänstebilsmarknad som de senaste tre månaderna har fallit med i genomsnitt drygt elva procent. Den kortsiktiga trenden är ännu sämre. I maj ökade bara fyra märken. Det visar Statistiska Centralbyråns siffror i tjänstebilsförlaget Ynnors försäljningsstatistik Bil 90.


I EU får lätta lastbilar egna CO2-krav

Samtidigt som den svenska regeringen vill att den nya miljöbilsdefinitionen ska omfatta lätta lastbilar, har EU tagit fram andra, bindande regler för tillverkarna av dessa bilar. I EU:s förordning är CO2-målet 175 gram vid en tjänstevikt på 1 706 kilo, och lutning på linjen som kompenserar för vikt är “snällare”.


Eftertaxerad för köp av testbil

En person har av sitt företag förvärvat en testbil till ett lägre pris än marknadsvärdet. Personen har lämnat oriktig uppgift och det finns därför grund för eftertaxering, enligt Skatteverket.


Lexus i topp i Autoindex 2012

Lexus är det bilmärke som svenska bilägare är mest nöjda med, när de själva får sätta betyg. Det visar enkäten Autoindex, som redovisas i tidningen Vi Bilägare.