Månadsarkiv: mars 2012


Missa inte Ynnor i Handelsbankens webb-tv

Vad är det viktigaste att tänka på när man ska skaffa tjänstebil? Kommer det fortfarande att löna sig att ha miljöbil? Ronny Svensson, vd på Ynnor, kommenterar i Handelsbankens webb-tv-program “Studio 12”.


Tjänstebilsmarknaden växte 4,6 procent 2011

Den svenska tjänstebilsmarknaden ökade med 4,6 procent under 2011. Andelen miljöbilar fortsatte att öka, men nu är rabatterna på väg bort. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB, som tjänstebilsförlaget Ynnor kan presentera.


Volvo står stilla på ökande tjänstebilsmarknad

Den svenska tjänstebilsmarknaden dominerades under 2011 fullständigt av Volvo, men konkurrenterna knappar in. Andelen miljöbilar fortsatte att öka, men nu är rabatterna på väg bort. Totalt ger skatterna på bilförmåner över fyra miljarder till staten. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB, som tjänstebilsförlaget Ynnor kan presentera.


Spara tusenlappar med E85 i tanken

Bensin- och dieselpriserna är högre än någonsin. Etanolbränslet E85 har därför klivit ur skamvrån. De som kör med E85 i stället för bensin i tanken sparar just nu omkring en krona per mil, eller 1 500 kronor per år vid normal körsträcka, visar Tjänstebilsfaktas uträkningar.


Kommentar: Renault i täten för smartare elbilar

Franska Renault leder just nu utvecklingen av den elektrifierade framtiden. Märket har en tydlig plan för introduktion av nya modeller, en attraktiv prissättning, en smart lösning med batterihyra för att sänka köparens totalkostnad, och dessutom helt nytänkta produkter för eldrivna urbana transporter.