Årsarkiv: 2012


Bolag med kvinnlig vd har törstigare bilar

Bolag som leds av kvinnlig vd har tjänstebilar med högre koldioxidutsläpp, större motoreffekt och fler körförbud än bolag som leds av en manlig vd. Det visar den granskning som Allabolag.se och Ynnor gjort av tjänstebilarna hos Sveriges 900 största bolag.


Saabar ökar i värde

Begagnade Saab-bilar tappar nu inte längre i värde – de ökar. Det visar bilvärderingsföretaget Autovistas exklusiva prisbarometer för november som Tjänstebilsfakta kan publicera.


Kia förlorade garantimål

Från och med i dag kan Kiaägare serva sina bilar på icke auktoriserade verkstäder med bibehållen sjuårig garanti. Det står klart efter en dom i Marknadsdomstolen.


Volvo miljardsatsar i Sverige

Volvo Personvagnar investerar omkring 35 miljarder kronor – en av Sveriges största industriella satsningar någonsin – för att bygga ny skalbar fordonsplattform och motorfamilj. Det meddelade företaget på måndagen.


Miljöbilsrusch före nyår

Registreringen av nya lätta lastbilar rasar och personbilarna fortsätter att tappa. Branschorganisationen Bil Sweden räknar trots det med ett normalår och en miljöbilsrusch före nyår.


Unik bil på auktion: nya 9-5 SportCombi

Saab Automobiles konkursbo säljer nu blivande samlarobjekt på auktion. Det handlar om förseriebilar och prototyper. För första gången finns därför nya Saab 9-5 SportCombi till salu – bilen som Tjänstebilsfakta var enda svenska nyhetsmedia att hinna provköra.


Dacia brister stort i säkerhet

Hela 14 av 15 krocktestade bilar presterade högsta betyg när den europeiska säkerhetsorganisationen Euro Ncap publicerade nya resultat i november. Renault har genomfört sina lågprisambitioner fullt ut även på säkerhetsområdet i Rumänienbyggda Dacia.


Här är alla miljöbilar 2013

Från och med den 1 januari 2013 skärps statens definition för vilka bilar som ska femårig befrielse från fordonsskatt. Bilens maximala CO2-utsläpp varierar beroende på bilens vikt.