Månadsarkiv: november 2011


Förbättrad säkerhet hos kinesiska bilar

Kinesiska bilar har tidigare blivit utskrattade i europeiska krocktester. Nu skrattar ingen längre. När Euro Ncap presenterade de femte och sista resultaten för 2011, fick två modeller, Geely Emgrand EC7 och MG6, hela fyra stjärnor.


Passat får offroadkostym

En av Sveriges mest sålda tjänstebilar, Volkswagen Passat, får offroaddesign med högre markfrigång, plastskärmar och fyrhjulsdrift. Namnet blir Alltrack.


Inga dubbla premier för elbilar och laddhybrider

Det blir troligen inga dubbla statliga premier för elbilar och laddhybrider, kan Tjänstebilsfakta avslöja. En köpare i elbilsupphandlingen kan alltså inte både få Energimyndighetens bidrag på 50 000 kronor (till de 1 000 första bilarna) och supermiljöbilspremien på 40 000 kronor.


Så kan nya miljöbilsregler slå mot marknaden

Om ett drygt år införs nya miljöbilsregler som knyter CO2-utsläpp till bilens vikt. Reglerna är inte klara, men regeringens ambition är att lägga ribban vid 15 procent av dagens bilar. Då klarar Porsche Cayenne Hybrid gränsen, men inte Citroën C1, visar Tjänstebilsfaktas räkneexempel.


Hyundai ökar mest i Ynnor Bil 90

Det ska vara sydkoreanskt i höst. Systrarna Hyundai och Kia går starkast på företagsmarknaden i Sverige. Det visar de verkliga försäljningssiffrorna i Ynnors statistik Bil 90, som Tjänstebilsfakta kan publicera.